Dr. Bart Van Geluwe

Dr. B. Van Geluwe is een erkend algemeen & abdominaal chirurg, werkzaam in het AZ Groeninge Kortrijk, en het UZ Leuven. Sinds 2020 startte hij de Proctoclinic, het medisch centrum voor algemene chirurgie, bekkenbodem en proctologie te Kuurne.

DSC_6669

Specialisaties

Zijn praktijk richt zich op vnl op colorectale heelkunde (dikke darm en endeldarm): hij beschikt over een bijzondere bekwaamheid in kijkoperaties (laparoscopie) voor darmkanker en inflammatoire darmaandoeningen (ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa), en uiteraard proctologie (anale chirurgie) en bekkenbodemchirurgie.

Voorts voert hij ook algemene chirurgie uit, zoals buikwandoperaties (liesbreuk en navelbreuk), en operaties tegen zwaarlijvigheid (obesitas).

 

Jaarlijks volgt Dr. B. Van Geluwe bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken. Voorts is hij een veelgevraagd spreker op medische congressen.

Opleiding

Dr. Van Geluwe volgde zijn opleiding Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Kortrijk en Leuven waar hij in 2005 met Magna Cum Laude (Grote Onderscheiding) afstudeerde. Nadien startte hij de opleiding Algemene Heelkunde in het Heilig-Hartziekenhuis Roeselare (het huidige AZ Delta), Viecuri Ziekenhuis Venlo (Nederland) en UZ Leuven. In 2011 werd hij erkend als algemeen chirurg, en werd junior-staflid in de dienst van Prof. Penninckx (UZ Leuven). Gedurende die 2 jaar kan Dr. Van Geluwe zich verder specialiseren in de modernste technieken binnen de laparoscopische abdominale heelkunde, proctologie en bekkenbodemchirugie.

 

In 2012 én 2013 won hij 2 keer na elkaar de Young Investigator’s Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Royal Belgian Society of Surgery (RBSS) aan de beste wetenschappelijke presentatie door jonge chirurgen tijdens de Belgian Surgical Week.

In een notendop

logo

Chirurg

Sinds 2016 buikchirurg in AZ Groeninge Kortrijk
GmJJFB0y

Leuven

Verbonden aan UZ Leuven
scalpel

Awards

Winnaar Young Investigators Award 2012 én 2013
boek

Boek

Auteur van de bestseller Achterwerk, alles over het laatste lichamelijke taboe
PROCTOCLINIC_LOGO_DEF

Proctoclinic

Oprichter Proctoclinic, medisch centrum voor algemene chirurgie, bekkenbodem en proctologie

Visie

Waarom stellen veel mensen het zo lang uit om naar een dokter te gaan als het om anale problemen gaat?

 

De meest voorkomende antwoorden op die vraag zijn: ‘Dit is veel te gênant, daar wil ik niet over praten’, ‘Ik had schrik voor de diagnose of de behandeling’ en ‘Ik dacht dat het vanzelf over zou gaan’. Hoe groter het taboe rond een onderwerp, hoe hardnekkiger de gedachte: het probleem is er vanzelf gekomen, en het zal vanzelf weer verdwijnen. Meestal is dit overigens niet zo. Maar het goede nieuws is dat de oplossingen of behandelingen vaak helemaal niet genant of ingewikkeld zijn.

 

Dit wil ik met dit boek bereiken: ik wil mijn chirurgische kennis concreet maken en tegelijkertijd de vragen oplossen waar veel mensen naar op zoek zijn, maar die nergens durven te stellen. Ik zal met dit boek niemand genezen, dat kan ik niet, maar wat ik wel kan, is op een eenvoudige en leuke manier vertellen wat voor een fantastisch orgaan de anus is en de taboesfeer hierrond definitief doorprikken.

Ik schreef er een boek over
boek-klein2