Proctoclinic by Dr. Bart Van Geluwe, algemeen en abdominaal chirurg

Proctoclinic is een chirurgische praktijk opgericht door Dr. B. Van Geluwe. Het is een medisch centrum voor algemene chirurgie, bekkenbodem & proctologie.

 

Hebt u vragen, twijfels, problemen, ongerustheid in verband met uw toiletgebeuren? Of hebt u een ander chirurgisch probleem? Wij vinden voor veel klachten een oplossing !

Voor welke aandoeningen kan je in de Proctoclinic terecht?

Aambeien

aambeien
Ook wel ‘speen’ of ‘hemorroide’ genoemd, zijn zwellichamen in de anus. Iedereen heeft ze, en meestal zijn ze onschuldig, maar soms kunnen ze erg vervelend doen: bloedverlies bij of na de stoelgang, drukkende pijn, en anale jeuk zijn de voornaamste klachten.

Anale fissuur

Schermafbeelding 2020-08-06 om 15.21.55
Een fissuur is een kloof of wonde in het slijmvlies van de anus. Ze komen vooral voor bij jonge mensen en mensen van middelbare leeftijd, na harde stoelgang of diarree. Hevige, messcherpe pijn na defecatie is de hoofdklacht, soms met helder rood bloedverlies.

Anale fistel en anaal abces

fistel
Een fistel is een gangetje tussen de endeldarm of anus en de huid. Via deze kleine, ‘tweede opening’ komt vocht en slijm naar buiten. Jeuk en ongewild vochtverlies staan dus op de voorgrond. Ze ontstaan meestal uit een doorgemaakt anaal abces.

Verzakking of prolaps

verzakking2
Een prolaps is een verzakking van een orgaan (bijv. de endeldarm), meestal door een verzwakking van de spieren van de bekkenbodem. Vooral bij vrouwen. Stoelgansproblemen en een drukkend gevoel in de vagina of anus komen vaak voor.

Stoelgangproblemen

toiletrol-sq
Zowel incontinentie (ongewild verlies van stoelgang), als constipatie (moeilijke, harde stoelgang) zijn 2 frequente toiletproblemen waar meerdere, soms eenvoudige, oplossingen voor bestaan.

Algemene chirurgie

chirurgie
In de Proctoclinic kan u uiteraard ook terecht voor algemene heelkundige aandoeningen: Liesbreuk, navelbreuk, galblaasproblemen, obesitas, inflammatoire darmaandoeningen (IBD: ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) of oncologische problemen (darmkanker).

Dr. Bart Van Geluwe

Dr. B. Van Geluwe is een erkend algemeen & abdominaal chirurg, werkzaam in het AZ Groeninge Kortrijk, en het UZ Leuven. In 2020 startte hij Proctoclinic, het medisch centrum voor algemene chirurgie, bekkenbodem en proctologie te Kuurne.

DSC_6673

Consultatie-uren

De consulatie-uren wisselen elke week (afhankelijk van o.a. wachtdiensten), en gaan meestal door ’s avonds en/of op zaterdagvoormiddag.

 

Gelieve hiervoor een afspraak te maken via de website,
of telefonisch contact op te nemen tijdens de kantooruren op 056/ 63.30.00.

Secretariaat AZ Groeninge Kortrijk
boek-simulatie-zbg2

Achterwerk!

In september 2020 verscheen het eerste boek van Dr. B. Van Geluwe, ‘Achterwerk, alles over het laatste lichamelijke taboe’. De anus, iedereen heeft er een, en toch weten we er zó weinig vanaf. Hoe werkt het? Hoe ontstaan aambeien? Hoe ziet de ideale stoelgang eruit? En wat is de link tussen het Britse volkslied ‘God save the Queen’ en de aars? Op lichtvoetige wijze en niet zonder gevoel voor humor krijgen we heldere antwoorden op alle vragen die we nooit durfden te stellen!

Bekijk de artikelen en reportages die hierover verschenen zijn: